JAK WYBRAĆ IDEALNY TORT WESELNY


Tort na wesele jest zwieńczeniem całego święta. Współcześni cukiernicy zaskakują nie mniej niż salony sukien ślubnych, oferując ogromny wybór deserów na każdy gust.
TORTY NA WESELA

1. MASA CIASTA
Masę ciasta oblicza się na podstawie średniej wielkości porcji – 150-200 g na 1 Gościa. Lepiej zamówić ciasto z niewielkim marginesem (do 1 kg), na wypadek, gdyby ktoś z zaproszonych chciał zjeść kilka kawałków. Najlepsze torty – cukiernia Poznań.
istratora restauracji o przygotowanie takiego opakowania.

2. ARCHITEKTURA TORTU

Po podjęciu decyzji o wymaganej wadze przedyskutuj z cukiernikiem liczbę poziomów lub wybierz alternatywę dla ciasta wielopoziomowego.
Tort weselny może być:
• Jednopoziomowe
• Wielopoziomowy
• Kompozycją kilku ciast.
• Kompozycją różnych deserów.

3. KSZTAŁT CIASTA

Jaki kształt ciasta chciałbyś zobaczyć na swoim ślubie? Wszyscy są przyzwyczajeni do tego, że zgodnie z tradycją klasyczny tort weselny ma okrągły kształt. W rzeczywistości istnieje wiele opcji:
• Kwadratowy
• Prostokątny
• W kształcie serca
• Nietypowy kształt geometryczny.

4. PROJEKT TORTU

Cukiernia powinna mieć szereg ofert, które mogą cię zadowolić.:
• Klasyczne – o kondygnacjach o jednakowym kształcie, proporcjonalnie zmniejszających się średnicy do wierzchołka
• Z poziomami o tym samym kształcie, przesuniętymi od osi środkowej
• Z poziomami o tym samym kształcie i różnej wysokości.

POLECAMY: śluby i wesela Poznań.